6,5 millióról indul a Renault Latitude

Vágólapra másolva!
Már rendelhető, áprilistól pedig a kereskedésekben is elérhető a Renault új csúcslimuzinja, amely elsősorban méreteivel és felszereltségével hódíthat.
Vágólapra másolva!

A levegőionizáló-rendszere és a masszázsfunkciós vezetőülése miatt elhíresült Latitude ára nem elrugaszkodott: már 6,5 millióért kapható az alapmodell, amely csak egy kétliteres, 140 lóerős benzines motorral érhető el. Ezzel ki is merült a benzines választék, a többi erőforrás mind turbódízel és magasabb felszereltségű.

A 2.0 dCi motor 150 és 175 lóerős teljesítményű verziója is bekerült a modellbe, utóbbi csak automata váltóval párosítható. Szintén automata a csúcsváltozat, amelyben a háromliteres V6-os dízel 245 lóerős teljesítményt szabadít az első kerekre.

A méretei alapján leginkább a Skoda Superbre hasonlító Latitude háromféle felszereltsége közül az Initiale az érdekes, ebben már benne van minden. A legdrágább változat 11,9 millió forint, de a kisebb dízellel már 9,34 millió forint. Az alapmodell hatszázezer forinttal drágább, mint az azonos motorizáltságú Laguna, de nehéz összehasonlítani az árakat, mert a Latitude sokkal jobb felszereltségű.

Forrás: Renault

A Latitude a konszernen belüli közös munka egyik iskolapéldája: a Renault és a Nissan közösen tervezte, mindkettejük motorjait, váltóit használják benne, a hátsó futóműve a Nissantól van, de mindezt a Samsung gyártja Koreában.

A modell már rendelhető, április elsejével pedig meg is érkezik a kereskedésekbe.

Forrás: Renault