Qashqai-vetélytárs az Infinititől

Vágólapra másolva!
Az Infiniti közzétette az első képeket új kompakt tanulmányautójáról. A Genfi Autószalonon bemutatkozó Etherea bepillantást nyújt a jövőbeni Infiniti alapmodellek formájába.
Vágólapra másolva!

Forrás: Infiniti

Az orrszarvúra hasonlító tanulmányautón az Infiniti folyamatosan fejlődő arculata jelenik meg, körvonala eltér a kompakt kategóriában jelenleg kapható többi prémium modellétől. A Nakamura Siro formatervezési alelnök vezetésével megalkotott Etherea a kupé, a szedán, a ferde hátú, sőt a crossover modellek jegyeit ötvözi.

Forrás: Infiniti

Számos olyan formatervezési elem megtalálható, amelyek később a sorozatgyártású modelleken, így az új G osztályon is láthatók lesznek - ilyen például a sarló alakú C oszlop, amely elsőként az Essence tanulmányautón jelent meg. Az Etherea a Renault-Nissan szövetség új C padlólemezén nyugszik, erre épül majd a következő Renault Mégane is. Várhatóan 2014-ben érkezik a szériaváltozat, a Mercedestől vásárolt turbómotorokkal.

Forrás: Infiniti

"Az Etherea a luxus új típusát képviseli a fiatalabb vásárlók számára" - mondta Szaito Toru, az Infiniti alelnöke és globális divíziójának vezetője. "Nem pusztán egy hagyományos luxusautó kisebb változatáról van szó."

Forrás: Infiniti

4,4 méteres hosszával egyértelműen a kompakt kategóriába tartozik, ugyanakkor új mechanikai elrendezésének és innovatív beszállási lehetőségeinek köszönhetően hatékony helykihasználást és praktikus kialakítást kínál. A tanulmány hibrid hajtásláncot kapott, ami valószínűleg az M35h-ból származik.