Sebességkorlátozásokra kell számítani az autópályákon

Vágólapra másolva!
Az elmúlt nap 163 közúti közlekedési baleset történt, senki nem halt meg az utakon a rendőrség tájékoztatása szerint. Szinte minden autópályán sebességkorlátozásokra kell felkészülni javítási munkák miatt.
Vágólapra másolva!

A police.hu szombati adatai szerint az elmúlt 24 órában a közutakon a rendőrségnek összesen 163 közúti közlekedési balesetnél kellett intézkednie; ebből 15 súlyos, 24 pedig könnyű sérüléssel járó baleset volt. A rendőrségi honlap kiemeli, hogy nem történt halálos kimenetelű baleset.

Hétvégén is sebességkorlátozásokra, terelésekre kell számítani az M0-s régi szakaszán, ahol a harmadik forgalmi sáv épül. A korlátozás érinti az M0-M7 csomópontot is.

Emellett az M0-s új szakaszán, az 53. kilométernél is sebességkorlátozás van, itt szalagkorlátot javítanak. Az M1-esen a jobb és bal pályatesten a 12. és a 67. kilométer között 80-as sebességkorlátozással és mobiltereléssel szembesülnek az autósok, mert kátyúzási munkák folynak a haladósávban. Ugyanez a helyzet az M3-as jobb és bal oldalán a 130-180. kilométerszelvényeknél is. Az M6-os út jobb és bal oldalán pedig a 22. és a 76. kilométer között kell sebességkorlátozásra, sávzárásra számítani a munkálatok miatt. Az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalának 52-12. kilométerszelvényben a haladósávban takarítanak.

A hétvégi határforgalomnál az ártándi közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban torlódhatnak fel a járművek a hétvégi kamionstop miatt a belépő irányban, a várakozás 30-60 perc is lehet.A záhonyi közúti határátkelőhelyen ismételten 60-180 perces forgalomtorlódás várható a személy- és a teherforgalomban is, belépő és kilépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett intézkedés: számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, illetve a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják. Beregsurány közúti határátkelőhelyen a hétvégén a délelőtti órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban egy órás várakozás várható.