1,2 literes turbómotor az új Kia Rióban

Vágólapra másolva!
Hivatalos képeket és adatokat hozott nyilvánosságra a Kia a Rio új generációjáról: 1,2 literes turbómotorral is kapható lesz a városi kompakt.
Vágólapra másolva!

Grafikák után a hivatalos fotókat is nyilvánosságra hozta a Kia a Rio új generációjáról, amely teljesen átalakult elődjéhez képest. Divatos, lendületes vonalvezetésű kisautóvá vált a Rio, stílusjegyei az aktuális Kia-formanyelvet idézik.

Hetven milliméterrel, 2570-re nőtt a tengelytáv, ez a korábbinál jóval tágasabb utastér kialakítását tette lehetővé. Így sem éri el a 300 litert a csomagtartó kapacitása, 292 liter szerepel a ferdehátú adatlapján. 55 milliméterrel nőtt a hosszúság, 25-tel a szélesség, a sportosság jegyében ugyanakkor 15 milliméterrel alacsonyabb lett a Rio.

Széles motorpalettával forgalmazzák az új Riót, köztük 1,1 literes, 70 lóerős dízellel, amelynek szén-dioxid-kibocsátása mindössze kilométerenként 85 gramm. 2012-től új fejlesztésű, 1,2 literes turbós benzinmotor is megjelenik a kínálatban, a közvetlen befecskendezéses (GDI) blokk teljesítményéről egyelőre nincs hír.

Ősszel indul az ötajtós kivitel értékesítése, a háromajtósra 2012 elejéig kell várni. Szedánról nem szól a sajtóközlemény, így valószínű, hogy ez a kivitel eltűnik a palettáról. Nincs még fotó az utastérről, amely a Kia szerint a korábbinál sokkal jobb minőségű anyagok felhasználásával készült.