Innovatív roadstert mutat be a BMW Genfben

Vágólapra másolva!
Vision ConnectedDrive néven mutat be roadster-tanulmányt a BMW Genfben. Új formanyelvet vetít előre a koncepció.
Vágólapra másolva!

Kétüléses roadstert mutat be a Genfi Autószalonon a BMW, a tanulmánnyal új formanyelv és fedélzeti információs rendszer is bemutatkozik. Utóbbi sorozatgyártásba kerül, a 2013-tól készülő VisionED sportkocsit és a MegaCity elektromos kisautót is felszerelik vele.

A Vision ConnectedDrive új fényszórókkal, éles cápaorral és háromdimenziós információs rendszerrel készült. Adrian van Hooydonk főtervező a tanulmányon látható front és hátsó résszel képzeli el a jövő BMW-it, de még kérdéses, hogy elképzeléseiből mennyi valósul meg.

Különlegessége a tanulmánynak, hogy tolóajtókkal készült, az elemek a karosszéria belső részén csusszannak oldalra. Ezt a megoldást az egykori Z1-en már alkalmazta a BMW. Ami a háromdimenziós, szélvédőre vetített információs rendszert illeti, ezt több "réteg" egymásra vitelével oldotta meg a BMW: az aktuálisan legfontosabb információk az előtérben jelennek meg, a kevésbé fontosak a háttérbe húzódnak.

Úgy véli a BMW, hogy ezzel a megoldással anélkül lehet több információhoz juttatni a vezetőket, hogy jelentősen át kellene tervezni az autók utasterét új kijelzők elhelyezése végett.