Az első kép az új Opel Zafiráról

Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatja be az új Zafira előhírnökét az Opel. Tágasabb és kényelmesebb a réginél, amely továbbra is gyártásban marad.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként Genfben debütál az Opel Zafira utódja, az egyterűről szokatlan előzetest mutatott a gyártó. Mark Adams, az Opel fődizájnere egy iPadot tart a kezében, amelyből hologramként rajzolódik ki a koncepció.

A Zafira Tourer Concept első pillantásra szériaközelinek tűnik, egy éven belül kezdődik az értékesítése. Frontrésze a penge alakú fényszórókkal a Chevrolet Volt európai változatát, az Opel Amperát idézi, ajtókialakítása hagyományosnak ígérkezik.

Forrás: Opel

Guruló szalonként jellemzi a tanulmány helykínálatát az Opel, a korábbinál tágasabb és komfortosabb lesz az új Zafira. Alapjain a Chevrolet Orlandóval osztozik, de az Opel megpróbál elkülönülni a koreai busztól igényesebb formáival és anyaghasználatával.

Az új, jócskán megnövelt méretekkel rendelkező Zafira egy fél kategóriát feljebb fog lépni, és a Ford C-Max helyett már inkább az S-Maxnak szeretne konkurenciája lenni, a kisebb, jelenlegi Zafira viszont egy modellfrissítés után még továbbra is gyártásban marad. Genfben debütál az Ampera szériaváltozataa is.