Első adatok a Mercedes kis SUV-járól

Vágólapra másolva!
2013-ban mutatkozik be a Mercedes-Benz kompakt szabadidő-autója, a GLC-ről máris megjelentek az első adatok.
Vágólapra másolva!

Várhatóan két év múlva jelenik meg a piacon a Mercedes-Benz BMW X1-konkurens modellje, a GLC. Ugyanarra az MFA padlólemezre épül a kis SUV, mint az új A és B osztály, formatervét a Mercedes sindelfingeni központja készítette.

Az Autocar grafikája szerint lendületes, bátor megoldásokra lehet számítani, hasonló stílusjegyekkel készül majd a kecskeméti A és B osztály is. Módosított padlólemezét összkerékhajtás fogadására is felkészítik.

Két különböző teljesítménnyel jelenik meg az 1,8-as turbós benzines a kínálatban, 168 lóerős lesz a GLC200 CGI-ben, 201 lóerős a GLC250 CGI-ben. Várhatóan a dízelek lesznek népszerűbbek, köztük egy Renault-tól származó, 120 lóerős 1,6-os egység a GLC180 CDI-ben míg, a Mercedes 2,1 literes blokkjából kétféle kiadás, 170 és 204 lóerős (GLC200 és GLC 250 CDI) készül.

Minden motorhoz start-stop rendszer és hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik, hatfokozatú duplakuplungos felárért rendelhető. Alternatív verziók elkészítését is fontolgatja a Mercedes, köztük egy hidrogénhajtású modellét is.