A világ kedvence lehet a Nissan Leaf

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a Világ Év Autója-díj idei jelöltjeit. Újabb első helyet szerezhet a Nissan Leaf.
Vágólapra másolva!

Európában (és nálunk) a Nissan elektromos modellje, a Nissan Leaf lett az Év autója, a győzelmet újabb választáson ismételheti meg az újdonság. Áprilisban, a New York-i Autószalonon hirdetik ki a Világ Év Autója-díj nyertesét, egyelőre tíz jelölt verseng. A szűkített hármas listát Genfben hozzák nyilvánosságra.

A Leaf mellett az Audi A1 és A8, a BMW X3 és 5-ös sorozat, a Jaguar XJ, a Jeep Grand Cherokee, a Mercedes-Benz SLS AMG, a Porsche Cayenne és a Volvo S60/V60 lehet bajnok. Az utóbbi két kiírásban a Volkswagen nyert, most jelöltje sincs, ahogy a Chevrolet Volt sem tudott az első tízbe kerülni.

A Világ Sportautója az Aston Martin Rapide, az Audi RS5, a Cadillac CTS-V, a Ferrari 458 Italia, a Lamborghini Gallardo Superleggera, a Mercedes-Benz S63 AMG/CL63 AMG és SLS SMG, a Porsche 911 GT2 RS és 911 Turbo vagy a Renault Mégane RS lehet. A zöldautós díjra a BMW 320ed, a Chevrolet Volt, a Hyundai Sonata Hybrid, a Mercedes-Benz B osztály F-Cell, a Nissan Leaf és a Smart Fortwo ED pályázik.

Forrás: Nissan