Új dízelmotor a Nissan Qashqai-ban

Nissan Qashqai
Vágólapra másolva!
Lecseréli a Qashqai dízelmotorját a Nissan. Az eddigi kétliteres blokkot egy változatlan csúcsnyomatékú, 1,6 literes motor váltja.
Vágólapra másolva!

Új dízelmotort kap a Nissan Qashqai és Qashqai+2, a kétliteres blokkot takarékosabb, 1,6-os egység váltja. Ugyan az új motor 130 lóerős teljesítménye 20 lóerős csökkenést jelent, a vezetési élmény szempontjából fontosabb csúcsnyomaték (320 Nm) nem változik, sőt 2000 helyett már 1750-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll.

Változatlan marad a végsebesség is, az azonban nem derült ki a Nissan közleményéből, hogy az új motorral mennyi ideig tart a 100 km/órás tempó elérése. Amit a japánok elárultak, hogy 50-ről 80-ra 6,29 másodperc alatt gyorsul az 1,6-os Qashqai, ami jobb a 2.0 dCi adatánál.

A fronthajtású változat esetében kerek egy literrel, 4,9 literre csökkent az átlagfogyasztás, a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás 129 gramm. Jövőre jön a start-stop rendszerrel felszerelt változat 4,5 literes átlagfogyasztással és 119 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátással. Októberben kezdődik az új motorokkal felszerelt modellek értékesítése.

Forrás: Nissan