Aranyba burkolták a világ legolcsóbb autóját

Vágólapra másolva!
Aranyba, ezüstbe és drágakövekbe öltöztették Indiában a világ legolcsóbb autóját, a Tata Nanót.
Vágólapra másolva!

Az egyedi kiadáshoz 80 kilogramm aranyat, 15 kilogramm ezüstöt és 10 ezer drágakövet, egyebek közt gyémántot és rubintot használtak fel. A szikrázó kisautó egy ötvösműhely megfeszített munkájának eredménye, tizennégyen dolgoztak rajta. A munkát a világ legnagyobb arany karkötőjét gyártó Titan társasághoz tartozó Goldplus végezte. A műhely képviselője szerint művük az indiai ékszerészet ötezer évét ünnepli. A Tata csoport azt reméli, hogy a nemesfémbe és drágakőbe öltöztetett Nano révén fellendül a fapados autó eladása.

Az arany-Nano értékét hozzávetőleg 220 millió rúpiára, azaz 961 millió forintnak megfelelő összegre becsülik. A kiskocsi azonban nem eladó, fél évig járja majd a legnagyobb indiai városokat, hogy népszerűsítse a márkát.

Nézze meg videón is!

A Tata Nano három éve mutatkozott be nagy felhajtás közepette. A világ legolcsóbb autójaként reklámozott jármű vételárát százezer rúpiában, vagyis 400 ezer forintnak megfelelő összegben határozták meg adók és egyéb illetékek nélkül. Többek között technikai problémák miatt mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, csak 70 ezer van forgalomban belőle.