Takarékos sportautó lesz az új Honda NSX

Vágólapra másolva!
Ismét nekilát egy új NSX tervezésének a Honda, az utód könnyebb és hatékonyabb lesz.
Vágólapra másolva!

A nyolcvanas évek végén született középmotoros sportkocsi a Honda máig egyik legnépszerűbb és legelismertebb modellje, felélesztéséhez már több alkalommal is hozzáfogtak, végül az utolsó pillanatban leállították a munkát. A 64. Frankfurti Autószalonon Takanobu Ito, a cég elnök vezérigazgatója bejelentette, hogy ismét hozzáfognak egy sportkocsi fejlesztéséhez, amely az NSX szellemiségét követi. A tervek szerint nagyon sokban különbözik majd a végleges modell elődjétől, a legfőbb cél javítani a teljesítmény/súly arányon.

Forrás: Honda

A motor teljesítményének növelése mellett igyekeznek jelentősen csökkenteni az autó önsúlyát. A kőkemény sportautók rajongóinak rossz hír lehet, hogy a Honda mérnökei az új NSX fejlesztésénél elsősorban a kis fogyasztásra és az alacsony károsanyag-kibocsátásra koncentrálnak. Az elnök erről így beszélt: "Lehet, hogy az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettünk a takarékosságra, de senki ne gondolja, hogy hátat fordítunk a márka sportos imidzsének, mindenképpen tovább örökítjük jövőbeli modelljeinkbe is."

Forrás: Honda

Úgy tűnik, most a nulláról kezdik az új modell tervezését, de elképzelhető, hogy felhasználnak korábbi, elvetett fejlesztéseket is. Mire azonban a tervekből kézzelfogható autó születik, biztosan eltelik néhány év. Az új NSX hasonlóan várt modell lehet, mint a Toyota és a Subaru közös sportkocsija, a Toyota Corolla AE86-os szellemi utódja, ezért a mérnökökre a szokásosnál is nagyobb felelősség hárul, feltéve, ha nem döntenek úgy a vezetőségben, hogy örökre süllyesztőbe küldik élményautójukat.