Nincs több rányitás a Ford újdonságával

Vágólapra másolva!
A Ford megtalálta a megoldást a szűk parkolók problémáira. A Focusban bemutatkozó ajtóvédő műanyag segít elkerülni, hogy ajtónkat nekicsapjuk a mellettünk állónak.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ford

Kevés bosszantóbb dolog létezik a rányitásnál. Gyakorlatilag lehetetlen ellene védekezni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy kénytelenek vagyunk szűk helyen parkolni, vagy a mellettünk állótól biztonságos távolságra hagyott autónkhoz valaki más áll túlságosan közel. A modern autók túl szélesek a hetvenes évekbeli német szabvány szerint kijelölt parkolóhelyekhez, a gyerekek ki-be ültetésekor pedig magunk sem mindig tudunk odafigyelni az ajtókra. Az eredmény sok karc, lepattogzott festék és kis horpadások.

Forrás: Ford

A kölni Ford mérnökei megtalálták a megoldást a problémára, amellyel felváltható a nem túl esztétikus, utólagos ajtóvédő gumi. A cég újdonsága a beépített műanyag élvédő (Door Edge Protector), amely az ajtó nyitásakor automatikusan kiugrik a helyéről, és megakadályozza, hogy összeérjenek a fémfelületek. Az első és a hátsó ajtókba is beépítik a 15 cm-nél kisebb rés esetén magától visszahúzódó alkatrészt, mellyel elöl 90, hátul pedig 85 százalékban elkerülhető a rányitás. A mérnökök remélik, hogy beválik az ötlet, amely elsőként jövőre, a Focusban kerül majd gyártásba.

Forrás: Ford