Loeb hosszabbított a Citroënnel

Vágólapra másolva!
A 37 éves hétszeres rali-világbajnok két évre írt alá a Citroënhez, de egy év után abbahagyhatja, ha már nem élvezi a versenyzést.
Vágólapra másolva!

A 2001 óta Citroënnel versenyző hétszeres világbajnok pilóta, Sébastien Loeb úgy döntött, hogy meghosszabbítja szerződését a francia csapattal még két szezonra, de szerződése szerint akár már 2012 végén is kiszállhat.

Korábban kapott ajánlatot a 2013-ban visszatérő Volkswagentől is, de az új Polo R WRC fejlesztésében valószínűleg már nem kívánt részt venni, és nem akarta elkötelezni magát hosszabb távra.

Loeb nagy lelkesedéssel várja az új kihívást : "Most, hogy új gyártók képviseltetik magukat a bajnokságban, a verseny kiélezettebb lesz az elkövetkező években. Különösen a 2012-ben érkező szabálymódosításoknak köszönhetően, mely a rajtsorrendet érinti, a csapatok közötti erőviszonyok sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek. Bízom a Citroënben, a csapatban, amit jól ismerek és a közösen beállított DS3 WRC-ben annyira, hogy újra szembeszálljak a mezőnyben résztvevőkkel."

Loeb bevallotta, hogy csak két nappal a döntés kihirdetése előtt határozta el magát a hosszabbításra. Állítása szerint kicsi az esély arra, hogy 2014-ben is versenyezzen a raliban.

"Mondtam a csapatnak, hogy sok időbe telt, mire ezt a döntést meghoztam. Nem tudtam siettetni az elhatározást, de nagyon boldog vagyok, hogy maradok, és hogy maradok a Citroënnél, ahol már tíz éve versenyzem."

Forrás: Citroën
Sébastien Loeb és navigátora, Daniel Elena a legutóbbi versenyt, a Finn-ralit is megnyerte

"Nem látom a jövőmet a két éves perióduson túl. Most van egy olyan lehetőségem a Citroënnel kötött szerződésben, hogy jövő év után már abbahagyhatom. Soha nem lehet tudni. Talán jövőre már nem fogom annyira élvezni, mint idén, és azt a lehetőséget részesítem majd előnyben, hogy abbahagyom, amikor akarom. Nem úgy képzelem, hogy 2014 után is ralikon fogok vezetni."

Loeb 10 éves pályafutása alatt a Citroënnel zsinórban hét világbajnoki címet, és 66 futamgyőzelmet szerzett, de idén is már vezeti 25 ponttal a ponttáblázatot.

Forrás: Citroën