Az idősekre és a gyalogosokra is vigyáz a Toyota

Vágólapra másolva!
Négy új biztonsági rendszert mutatott be a japán gyártó. Az elsősorban az idősek és a gyalogosok szempontjából fejlesztett technikai újdonságok fokozatosan jelennek meg a jövő Toyotáiban.
Vágólapra másolva!

Japán baleseti statisztikák elemzése után a Toyota elsősorban az idős vezetők és a gyalogosok védelmére koncentráló biztonsági eszközök fejlesztésébe kezdett. A mérnökök állítólag a világ minden tájáról gyűjtöttek adatokat, az új aktív és passzív biztonsági felszereléseket mégis a márka egyik legnagyobb piaca, az Egyesült Államok egyetemei és kórházai segítségével fejlesztették, valódi balesetek tapasztalatai alapján.

A balesetek elkerülését egy - a sofőr nem megfelelő reakcióit ellensúlyozó - radarral és kamerával kombinált rendszer segíti majd, amely érzékeli a vészhelyzetet, magától fékez, és ha szükséges, irányt is változtat. Akkor is segít majd az autó, ha a vezető szívrohamot kap, a szívműködést a kormányba épített érzékelők segítségével figyeli.

Forrás: Toyota

Automatikus távolsági fényszórója megakadályozza, hogy feledékenységből felkapcsolva hagyják a reflektort. Amikor szemből autó érkezik, visszavált tompított fényre, miközben továbbra is jobban megvilágítja az utat közvetlenül az autó előtt. Az elgázolt gyalogosok testét speciális, felemelkedő motorháztető távolítja el a motorblokktól, így csökkentve a súlyos sérülés veszélyét.