Skiccek a Jaguar E-type utódjáról

Vágólapra másolva!
Évek óta tervezgeti a Jaguar, hogy méltó utódot készít sportautójának. Az E-Type mára igazi ikonná vált, mégsem kifejezetten retró stílusú lesz az új változat.
Vágólapra másolva!

Forrás: Autocar

Az indiai tulajdonban levő Jaguar vezetősége továbbra is kitart amellett, hogy méltó utódot fejlesszenek az 1961-ben bemutatott E-Type számára. A brit Autocar magazin információi szerint már jövőre bemutatkozhat az XE kódnéven emlegetett, valószínűleg F-Type-ként gyártásba kerülő új sportmodell. Gyári értesülések szerint nem retróautót, hanem egy modern sportkocsit terveznek, amely csupán szellemi örököse lesz a klasszikus modellnek. A jól ismert formai elemek, mint a hosszú motorháztető és a rövid farrész valószínűleg visszatérnek.

Forrás: Autocar

A hetilapban bemutatott grafikákon olyan ismerős stíluselemek is láthatók, mint a motorháztető domborulata és a csík alakú hátsó lámpák. A teljesen alumíniumból készülő utód kisebb lesz az XK-nál, hossza 4,3 méter körül lehet és tengelytávja is rövidebb lesz, mivel csak kétszemélyesre tervezik. Orrába V6-os szívó- és turbómotor kerülhet, de elképzelhető, hogy négyhengeres motorokkal is kapható lesz. A pletykák szerint már a Frankfurti Autószalonon kiállítják a szériaközeli tanulmányautót. A végleges változat nyitott és zárt változatban egyaránt készülhet, és a Porsche Cayman vásárlóit próbálja meg elhódítani.