Megtriplázza modellkínálatát a Ford Kínában

Vágólapra másolva!
Négy gyárat is épít a Ford Kínában, ugyanakkor már gondot okoz az ázsiai ország autópiacának lassulása és a nyomott árazás.
Vágólapra másolva!

Mint sok más autógyártó, a Ford is keresi a növekedési lehetőségeket a Kínában, ahol azonban az autópiac szűkülése miatt meglehetősen nyomott áron lehet csak értékesíteni. Joe Hinrichs, a Ford-csoport alelnöke és ázsiai részlegének vezetője szerint az autóipar az utóbbi három-négy hónapban közel sem növekedett olyan mértékben, mint tavaly vagy az első negyedévben - írja az Autoevolution.com.

Az amerikai autógyártó terveinek megfelelően 1,6 milliárd dolláros beruházást indítottak, melynek során négy gyárat építenek Kínában. A beruházástól azt várják, hogy az évtized közepére 15 modellre - a jelenlegi triplájára - növekszik a kínálat. A Ford azonban továbbra is függ az amerikai és európai piacoktól, ahol a legtöbb autót adják el, Kínában 2,7 százalékos a részesedése a személygépjárművek piacán. A Ford az eladások növekedését segítő intézkedéseket vár a kínai kormány részéről is, ugyanis a kormányzati kedvezmények megszűnése miatt tavasszal visszaestek az autóeladások Kínában. A cég a következő öt évben 5 és 10 százalék közötti növekedést prognosztizál az ázsiai országban.