Kiválthatja a biciklit a Volkswagen kisautója

Vágólapra másolva!
Együléses elektromos tanulmány készül a Frankfurti Autószalonra. A szupertakarékos városi jármű a robogók és a biciklik ellenfele lehet.
Vágólapra másolva!

Minden gyártó teljes erőbedobással dolgozik a legtakarékosabb közlekedési eszközön, a Volkswagen már hosszú évek óta szívügyének érzi egy apró, kevés férőhelyes minimálautó fejlesztését.

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon minden eddiginél minimalistább járművet állítanak ki, amilyen Wolfsburgban még sosem készült. A rejtélyes kisautó csupán együléses lesz és elektromotor hajtja, így könnyedén lepipálja majd a 0,9 literrel büszkélkedő XL1-es tanulmány fogyasztását.

Prof. Dr. Jürgen Leohold, a Volkswagen kutatás-fejlesztés csoportjának vezetője legalábbis ezt ígérte a Financial Times-nak adott interjúban. Az ultrakompaktnak nevezett városi mini egyetlen ember napi ingázását próbálja megoldani a lehető legtisztább, legtakarékosabb és legkényelmesebb módon, így komoly konkurenciát jelenthet az egyre népszerűbb robogóknak és bicikliknek.

Ehhez persze valóban apró méretekre és kedvező árra van szükség, de az egyelőre csak említés szintjén ismert autó még csak tanulmány, ezért előállítási költségekről nem beszéltek, ahogy semmilyen más műszaki adatot sem árultak el, és képet sem mutattak róla. Legkésőbb a Frankfurti Autószalon megnyitóján minden részlet kiderül.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

0,9 liter gázolajat fogyaszt az XL1 tanulmány