Megmutatták a kecskeméti Mercedest

mercedes b osztály
Vágólapra másolva!
A német luxusmárka közzétette az első hivatalos fotót az új B osztályról.
Vágólapra másolva!

A Mercedes szép lassan, de biztosan csepegteti az információkat a Kecskeméten is készülő új B osztályról, amelynek hivatalos premierjét a Frankfurti Autószalonon tartják szeptember közepén. Július elején ha virtuálisan és nyakig leálcázva is, de vezethettük az új B osztályt egy gigantikus szimulátor gyomrában, és egy sereg dolgot megtudhattunk a műszaki megoldásairól, "csak" azt nem, hogyan fog kinézni a külseje és az utastere. Ez utóbbiról pár hete közölt néhány hivatalos fotót a Mercedes, de az autó külsejét egészen a mai napig nem mutatták meg, igaz, most is mindössze egy darab fotóval kell beérnünk.

Nagy durranás ugyanakkor nem történt: a B osztály szépen belesimul a márka jelenlegi stílusirányzatába, ugyanakkor elődjénél jóval alacsonyabbnak és sportosabbnak hat, ami a légellenállásnak is jót tett. A 4359 milliméter hosszú, 1786 milliméter széles és 1557 milliméter magas B osztály, légellenállási együtthatója 0,26, amelyet egy Eco csomag megrendelésével (alacsonyabb hasmagasság, padlólemez alatti burkolatok és tökéletesített ablakszigetelések) 0,24-ra lehet levinni.

Forrás: Mercedes-Benz

Kezdetben egyféle benzin- és dízelmotorral lehet rendelni a B osztályt, de mindkettőt két teljesítményszinttel, így gyakorlatilag négy variáció közül lehet választani. A benzines belépőmodellben (B 180) teljesen új, 1,6 literes, négyhengeres turbómotor dolgozik 122 lóerővel és 200 newtonméteres nyomatékkal, míg az erősebb változat (B 200) 156 lóerős lesz 250 Nm-rel. Mint a bemutatón megtudtuk, ezek a motorok már mind keresztben, mind pedig hosszában is beépíthetőek az autókba, ami azért fontos, mert így már bekerülhetnek például a hátsókerekes C osztályba is. A dízelválasztékot egy 1,8 literes motor jelenti 109, illetve 136 lóerős változatokban, míg a csúcsnyomaték 250 és 300 newtonméter. Alapesetben hatfokozatú kézi váltó jár majd a B osztályhoz, míg némi felárért egy hétfokozatú, duplakuplungos váltóhoz juthatunk. Az új B osztály próbagyártása szeptemberben kezdődik a kecskeméti Mercedes-gyárban. A kompakt családi modell mellett feltehetőleg egy másik modell is készül majd a itt, de hogy ez melyik lesz, azt még nem árulta el a német autógyár. Az eddig kiszivárgott hírek szerint ez egy kisebb méretű, sportos formájú szedán lehet.

Forrás: Mercedes-Benz