Leplezetlen képek az új 3-as BMW-ről

BMW 3-as sorozat, F30
Vágólapra másolva!
Álcázás nélkül sikerült lencsevégre kapni a BMW 3-as sorozatának legújabb prototípusát, amely a szeptemberi Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni. Az új 3-as első ránézésre az 5-ös kicsinyített mása, de annál sokkal fontosabb modell lehet.
Vágólapra másolva!

A BMW 3-as sorozat a márka történetének egyik legfontosabb modellje, ezért a rajongók már nagyon várják a következő generáció megjelenését. Az F30-as kódnévre hallgató modellről eddig csak meg nem erősített információk, illetve grafikák terjengtek, de most egy lesifotósnak sikerült lencsevégre kapni egy álcázatlan prototípust.

Sajnos a telefonos minőségű képeken nem látszik minden, de azt már most ki lehet venni, hogy az új 3-as olyan, mintha az 5-ös kicsinyített mása lenne. A jelenleg is futó hármasból is örökölt egy kicsit, de összességében nem láthatunk forradalmi változást.

Technikailag bizonyára sokat fejlődik, de erről csak a szeptemberi Frankfurti Autószalon után lehet biztosat mondani, akkor fog hivatalosan bemutatkozni. A motorkínálat terén azonban már vannak meg nem erősített információk.

Forrás: bmwfaq.comForrás: bmwfaq.comForrás: bmwfaq.com

A fotók nagyíthatók, kattintson a képre!


A benzines kínálat minden bizonnyal az új 1-esben megismert 1,6 literes turbómotorral fog kezdődni, amely az a kisebb modellben 136 és 170 lóerőt teljesít. A kétliteresből is lesz turbós 184 és 245 lóerő közötti teljesítménnyel. A plafon valószínűleg a háromliteres turbós lesz, amely 306 lóerőt ad le más modellekben, de addig még tovább erősödhet. Mivel a BMW 2012-tól beszáll a DTM sorozatba, ezért várhatóan az új M3-as érkezésére sem kell majd sokat várni. Mivel a DTM versenyautó az M3-as alapjaira épül, ezért igen valószínű, hogy ennél megmaradnak a V8-as szívómotornál.

A dízel motorok terén a kétliteres jelenti az alapot, amelyből a takarékos 163 lóerős mellett 184 lóerőst szerelik egy turbóval, az ikerturbós változat a tervek szerint 218 lóerős teljesítményre lesz képes. Itt is a hathengeres, háromliteres motor a következő lépcső, amelyből 258 lóerős lehet a sima turbós, míg a csúcsváltozat már más BMW modellekben is 313 LE leadására képes.

Korábban szó volt még háromhengeres turbómotorok megjelenéséről, illetve háromturbós turbódízel erőforrásról, de ezekről egyelőre nem sok konkrétumot hoz nyilvánosságra a gyártó.