Gyári képeken az Audi városi roadstere

Vágólapra másolva!
Urban Sportback néven mutatja be városi élményautó tanulmányát az Audi. Zárt és nyitott karosszériával is ott lesz Frankfurtban a jövő spórolós aprósága.
Vágólapra másolva!

Forrás: Audi
Még több fotó az Audi tiszta üzemű városi minijéről a galériában. Kattintson a képre!

A válság és az üzemanyagkészlet megcsappanása egészen különleges ötleteket tud kicsikarni az autógyártókból. A hatékonyság és a dugók próblémáját is egyszerre próbálja megoldani az Audi, de a vezetés élvezetétől sem akarja megfosztani autón felnőtt vásárlóit. Az Urban Sportback és Spyder visszanyúl abba a korba, amikor a kerekek még külön álltak a karosszériától.

Forrás: Audi

Mindez sokat számít a légellenállás és az önsúly lefaragásánál és egyedi jelenséggé varázsolja a kisautót. Bár leginkább egy formatervezett űrkapszulára hasonlít, mégis ott van rajta a jellegzetes Audi maszk. 3,2 m hosszú, 1,7 m széles és 1,2 m magas karbon és alumínium felhasználásával készült karosszériájában két felnőtt kényelmesen elfér.

Forrás: Audi

Ennek ellenére el kell képzelniük egymás arcát a beszélgetéshez, ugyanis az utas egy kicsit elcsúsztatva, hátul ül. Kezelőfelülete is űrhajóra hasonlít, meghajtása pedig teljesen elektromos. Élőben először a Frankfurti Autószalonon lehet látni a szivar versenyautók korát idéző tanulmányt. Kár lenne, ha örökre koncepcióautó maradna.