Már a Nürburgringen tesztelik az új 3-as BMW-t

Vágólapra másolva!
Az új szedán 2012-ben kerül a piacra, addig is a legendás Nordschleifén tökéletesítik. Háromhengeres és full hibrid változat is várható.
Vágólapra másolva!

A BMW már gőzerővel fejleszti a 2012-ben debütálló új 3-as sorozatot, amelynek az első prototípusával már lelkesen körözgetnek a Nürburgringen, a legendás Nordschleifén. Az új, F30-as kódjelű modellről még nem sokat tudni, de azért már így is vannak érdekes információk. A modellváltással együtt az autó nagyobb lesz, öt centiméterrel hosszabb és négy centiméterrel nagyobb a tengelytávja. Nagyobb lesz a csomagtartó is. Az új modellben teljesen megújul a belső tér és a műszerfal, túlnyomórészt a CS tanulmányra támaszkodva. A külső formavilágban is innen merítettek, állítólag az orra még egy kicsit vadabb lesz, lejjebb kerül a vese és a fényszórókon is módosítottak.

Forrás: automotorundsport.de

Újként tűntetik fel a 335i 306 lóerős turbómotorját, amely a később biztosan érkező M3-as belső konkurense lehet. A BMW Motorsport egyébként gőzerővel dolgozik az új DTM-es versenyautót, amely várhatóan már az új modell alapjaira épül. Természetesen a zöld technológiákban sem lesz hiány, full hibrid verziót is terveznek. Bemutatkozhat az 5-ös sorozat hibridje, de az Activehybrid3-ban hajtásban már egy négyhengeres motor lehet az elektromos társa. Háromhengeres erőforrás is bemutatkozhat, míg a dízel kínálat csúcsa egyelőre a 330d lesz, amely az Euro 6- os környezetvédelmi normáknak is megfelel majd. Az új 5-ös és 7-es sorozat különleges extrái közül is sok bekerül az autóba.

Forrás: automotorundsport.de