Tetőfűtéses midibuszt tesztel a BKV

Vágólapra másolva!
Részleges padló- és tetőfűtés, légkondicionáló, pollenszűrő, szmogüzemmód, valamint térdeplő funkció is van azon a magyar gyártású midibuszon, amelyet a BKV hat héten át tesztel a várbusz vonalán.
Vágólapra másolva!

Közel hat héten át, 2011. július 12. és augusztus 22. között teszteli a BKV a várbusz, azaz a 16-os járat vonalán az új MolitusBusS91 nevű magyar gyártású midibuszt. A kiviteltől függően 38-42 millióba kerülő járművön olyan extrák növelik az utasok komfortérzetét, mint a részleges padló- és tetőfűtés, bár a nyári tesztidőszak alatt a színezett oldalüvegeknek és a légkondicionálónak nyilván jobban fog örülni az utazóközönség.

A kerekes székkel érkezőket egy mechanikusan működtethető rámpa segíti a második ajtónál, a ma már elmaradhatatlan térdeplőfunkcióval együtt. A tesztautóbuszon való utazás ezúttal is ingyenes, cserébe mindössze annyi a BKV kérése, hogy az utasok osszák meg velünk a benyomásaikat. Arról nem kaptunk információt, hogy a BKV mikor és hány midibusz vásárlását tervezi, ha sikeresen zárul a tesztidőszak.



Nézze meg, mit szólnak az utasok az új buszhoz!