Grafikákon az új Fiat Panda

Vágólapra másolva!
A szabadalmi hivatalból kiszivárgott rajzok alapján készültek árulkodó grafikák az új Fiat Pandáról. Jövő év elejétől kapható az autó.
Vágólapra másolva!

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az új Fiat Panda, amely továbbra is a régi padlólemezre épül, hasonlóan a Fiat 500-ashoz és a Lancia Ypsilonhoz. Sokat gömbölyítettek a formán a formatervezők, átvették az új Uno stílusát, de a jellegzetes profil és a praktikus ötajtós kialakítás megmaradt.

Hatalmas légbeömlőt kapott az első lökhárító, lekerekítették a fényszórókat, és a magasra tett hátsó lámpák is ívesebbek, mint korábban. Újszerű az utastér, amely részben az eredeti Pandára emlékeztet majd és többféle színben lesz rendelhető.

A motorok várhatóan az 500-asból lesznek ismerősek: jön a 900 köbcentis kéthengeres, turbóval 85, nélküle 65 lóerővel. Az ismert, négyhengeres 1,2-es 69 lóerős, míg az 1,3-as dízel 75 lóerős marad. Minden motorhoz start-stop rendszer kapcsolódik, az értékesítés 2012 elején kezdődik. A gyártást Lengyelországból visszaköltöztetik Olaszországba, a pomiglianói üzembe.