Egy példányban készül az új nyitott Ferrari

Vágólapra másolva!
Újabb Superamerica modellt készített a Ferrari az 599-es alapjain. A hátrahajtható keménytetőn kívül részleteiben is módosítottak az autón, amely az olasz Villa d'Este Concorso d'Eleganza sztárja lesz, majd New Yorkba repül új gazdájához.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ferrari

A Superfast Aperta nevű álomautó után ismét egyedi építésű, nyitható tetejű 599-es került ki a Ferrari gyárból. Az egyetlen példányban készült, metálkék 599 Superamerica 45 a milliárdos autógyűjtő, Peter Kalikow számára készült. A New York Post egykori tulajdonosa 45 évvel ezelőtt vásárolta első Ferrariját, egy 1961-es Superamerica 400-ast. Ennek örömére a 2005 és 2006 között gyártott 575 Superamerica mintájára Maranellóban az 599-esből is elkészítették a hátrahajtható, karbonszálas keménytetővel szerelt kivitelt.

Forrás: Ferrari

A nyitható tető miatt megváltoztatták a hátsó kialakítását, az első sárvédőkre új levegőbeömlő került, orrára új krómdíszítést kapott, az A oszlopot, a kilincseket és a tükröket pedig csiszolt alumíniummal borították. Kalikow hasonló árnyalatú, 1961-es autója miatt döntöttek a rendhagyó, kék szín mellett, amely a felniken is megjelenik, a tetőt, a légterelőket és a diffúzort viszont hozzáillő sötétkékre fényezték. A Ferrari már készített egy nyitott 599-est (Superfast Aperta), de ott a levegőztetést egyszerűen vászontetővel oldották meg. A Superamerica 45 a hétvégi Villa d'Este Concorso d'Eleganza autókiállításon élőben is látható lesz.