Vágólapra másolva!
Tanulóvezetőknek tartottak vezetéstechnikai oktatást. A Cselekvések Évtizede nevű figyelemfelkeltő és megelőző kampány a következő évtizedben szeretné javítani a közlekedés biztonságát.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) 2006-ban indította útjára új közlekedésbiztonsági programját, amelyből mára egy világméretű kampány kerekedett. Az FIA mellett az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is csatlakozott a mozgalomhoz, de a támogatók között megtalálunk híres közéleti személyiségeket is (Bill Clinton, a Mandela család). Ezenfelül az FIA az általa felügyelt versenyszériákban is igyekszik hangoztatni a közúti közlekedés biztonságának fontosságát. A rali-világbajnokság sztárjai, a GT1 világbajnokság mezőnye, a Forma-1 jelenkori és múltbéli pilótái, és a túraautó-világbajnokságban szereplő pilóták is az ügy mögé álltak.

A nyitónapon a rendőrség még próbaigazoltatást is tartott

Ennek a világméretű megelőző tevékenységnek a következő része a 2011-2020 közötti időszakra meghirdetett Cselekvések Évtizede (Decade of Action for Road Safety 2011-2020) nevű figyelemfelkeltő és megelőző kampány. Az eseménysorozat 2011. május 11-én kezdődött világszerte, amelyhez hazánk is csatlakozott.

A magyarországi nyitóeseményt a Hungaroringen található Tanpálya Vezetéstechnikai Centrumon tartották, a rendőrséggel és autósiskolákkal összefogva olyan fiataloknak tartottak vezetéstechnikai képzést, akiknek még nincs, vagy nagyon friss a jogosítványuk, hiszen a következő évtized közlekedésbiztonságát a most jogosítványszerzés előtt álló generációval lehet megalapozni. Rendezvényen neves autóversenyzők is segítették a fiatalok tanítását.