Vágólapra másolva!
Két videót is közzétett a japán cég a Genfben bemutatott sportautó tanulmányáról. Az izgalmas formájú kupéban egy alaposan kihegyezett Subaru-boxermotor dolgozik.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota

Jövőre indul a forgalmazása a Toyota új, FT-86 II nevű sportautójának, amelyet a Subaruval közösen fejlesztenek. Amíg azonban a Toyota már egy közel szériaérett tanulmányt mutatott be a Genfi Autószalonon, addig a Subaru csak egy átlátszó karosszériát vitt a svájci autókiállításra, így az ő modelljük várhatóan csak később fog felbukkanni a szalonokban.

Az izgalmas formájú FT-86 II a klasszikus sportautó-építés hagyományai alapján készült: az autó orrában egy kétliteres Subaru eredetű boxermotort találunk, amely a hátsó kerekeket hajtja. Az alábbi videó is a hátsókerék-hajtás okozta örömökre lett kihegyezve, igaz ugyan, hogy még nem élőben látható rajta az FT-86 II, ám a fejlett számítógépes grafikának köszönhetően közel élethűen adja, vissza, hogy milyen az amikor elég a gumi a Toyota hátsó kerekén.

Egyelőre csak számítógépes animációnk, de így is elég meggyőzően füstöli a gumit az új Toyota-kupé


A következő videó már kevésbé dinamikus, viszont élőben látható rajta a Genfben bemutatott tanulmányautó. A szériaváltozaton várhatóan már nem lesznek ilyen látványos felnik, fékek és a lámpák is hagyományosak lesznek, ám az alapforma így is mindent visz.

A genfi tanulmány várhatóan nem fog sokat változni mire a szalonokba kerül