Lipcséből érkezik a Porsche új szabadidő-autója

Vágólapra másolva!
A Porsche hivatalosan is bejelentette, hogy a 2012-ben megjelenő Cajun nevű szabadidő-autójukat Lipcsében szerelik össze. Itt készül a Panamera és a Cayenne is.
Vágólapra másolva!

Jó pár hónapja nem titok, hogy a Porsche egy új, kisméretű szabadidő-autóval bővíti a kínálatát előreláthatóan 2012 vége felé. A legújabb hír az a Cajun nevű modell kapcsán, hogy most már azt is tudjuk, hol fog készülni az Audi Q5-tel szoros rokonságban álló SUV. A Porsche bejelentése szerint a Cajun a német sportautógyár lipcsei üzemében készül majd, ott, ahol az egy számmal nagyobb Cayenne és a Panamera nevű luxusszedán is. Az új modell gyártása mintegy ezer új munkahelyet teremt a lipcsei Porsche-gyárban.

A Cajunról eddig nem sok konkrétumot tudni azon kívül, hogy arra a platformra épül majd, mint az Audi Q5 is. A Porsche eddig csupán annyit közölt róla, hogy egy "agilis, könnyen és sportosan irányítható szabadidő-autó lesz", amellyel elsősorban a fiatalabb vásárlóréteget próbálják megnyerni. A Cajun hivatalos premierjének időpontja egyelőre ismeretlen, az eddig kiszivárgott hírek szerint 2012 végén vagy 2013 elején jelenhet meg a legújabb Porsche.