A jövő Mitsubishije Genfben

Vágólapra másolva!
Egy teljesen új tanulmánnyal mutatja be jövőbeli terveit a kisautó kategóriában a Mitsubishi. A Colt utódja elsősorban a környezetbarát értékekre összpontosít.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó a B szegmensben bővíti modellkínálatát, a Genfi Autószalonon egy olyan kisautó-tanulmányt mutattak be, amelyet a világ minden részén forgalmaznának.

Az új kisautó a Colt utódja lehet, kevesebb mint két év alatt fejlesztették ki. Egy olyan kisautót fejlesztenek, amely megfelel a kor eco-követelményeinek, ennek értelmében szinte minden most ismert megoldást bevetnek. Nagy figyelmet szenteltek a légellenállásnak, az autó tömegének, de sokat hozhatnak az új 1,0 és 1,2 literes MIVEC benzinmotorok, a start-stop automatika, valamint az energia-visszanyerő fékrendszer is. Emellett teljesen elektromos hajtású változatot is terveznek belőle.

Forrás: Mitsubishi

A Concept-Global Small előrevetíti az év végéig sorozatérett formát öltő modellt, amelynek gyártása a tervek szerint 2012 elején kezdődik a Mitsubishi Motors vadonatúj gyárában, ami most épül Thaiföldön.

Forrás: Mitsubishi


További hírek, képgalériák, videók a genfi újdonságokról a címkeoldalon és a zöldautó-blogon.