Így csempészik a benzint Ukrajnából

Vágólapra másolva!
Az üzemanyagokárak miatt az öt magyar-ukrán határátkelőnél fokozott figyelemmel ellenőrzik az autósokat. Eddig több mint száz pénzbírságot szabtak ki, 34 autót pedig lefoglaltak.
Vágólapra másolva!

Már korábban foglalkoztunk vele, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság szakemberei 2010 szeptembere óta az öt magyar-ukrán határátkelőnél fokozott figyelemmel ellenőrzik az üzemanyag csempészést.

A tapasztalat szerint az autósok száma akkor növekszik, amikor a két ország benzinára között legalább 80 forintos különbség alakul ki. Eddig 107 járművezetőre pénzbírságot szabtak ki, 34 autót pedig az üzemanyagtartály átalakítása miatt lefoglaltak.

A legfoglalt autók között van olyan, amelynek a töltőnyílását alakították át, némelyiknek már az utasterét is módosították, de gyakori a kiszerelt és forró levegővel nagyobbra fújt üzemanyagtartállyal lebukott autó is. A csempészek kedvenc típusai között ott a régi Passat kombi is, amelybe a levegőztető szelep kiakasztásával már széria állapotban is alaposan túl lehet tankolni.

Forrás: MTI
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!