Még több traffipaxra és szondáztatásra számíthatunk

Vágólapra másolva!
A rendőri rutinellenőrzés szerves része lesz a gépjárművezetők véralkoholszintjének vizsgálata, idén kiemelten ellenőrzik a kerékpárosokat is, akik ugyancsak számíthatnak alkoholszondás ellenőrzésekre.
Vágólapra másolva!

A közúti ellenőrzést végző rendőrök ebben az évben négyszáz újonnan beszerzett elektromos alkoholszintet mérő berendezést kapnak munkájukhoz. A kerékpárral közlekedők esetében főként a világító és fényvisszaverő eszközök, a láthatósági mellények meglétét vizsgálják - közölte Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője egy pénteki sajtótájékoztatón.

A főosztályvezető kitért arra, hogy a kerékpárosok is számíthatnak alkoholszondás ellenőrzésekre, miután az ittas vezetés a kerékpárosok által okozott sérüléses közúti balesetek legalább 25 százalékában kimutatható. Közlése szerint a közeljövőben kétszáz új sebességmérőt is rendszerbe állítanak, így összesen négyszáz sebességmérő pásztázza majd az utakat. A lakott területekre bevezető főútvonalakon fix és mobil sebességmérőket is használnak majd. Óberling József kérdésre válaszolva elmondta, a sebességkorlátozó előírások betartatásában a lebukás veszélye a legnagyobb visszatartó erő, ezért a bírság 300 ezer forintos maximális összegét nem tervezik emelni.