Ellenőrizhetetlen a behavazott autók parkolójegye

Vágólapra másolva!
Nem ellenőrizhető, hogy jogosan parkolnak-e Budapest belterületén az autók, ha hó takarja a szélvédójüket és oldalablakaikat. A parkolóőr ugyanis nem takaríthatja le az autót, viszont ha elolvad a hó, perelhető a bliccelő sofőr.
Vágólapra másolva!

Mint minden hóesés után, jelenleg sem tudják ellenőrizni a fővárosi parkolócégek munkatársai a behavazott autók parkolásának a jogosságát. Ennek egyszerű oka van: a parkolóőr akkor sem takaríthatja le a havat az autóról, ha a szélvédőre esett hó miatt nem látható, hogy van parkolójegy a műszerfalon, vagy nincs.

"Mivel nem a mi tulajdonukat képezi a jármű, ezért nem nyúlhat hozzá a munkatársunk, nem érintheti meg" - mondta el a helyzet jogi hátterét az [origo]-nak Benedek Bálint, a Centrum Parkoló Kft. ügyvezetője.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Ellenőrizhetetlen autók parkolnak szerda délután a Kossuth tér mellett

Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a jogszabály szerint mindenki köteles jegyet váltani, és köteles azt jól látható helyre tenni a kocsiban. "A hó elolvad, és aki nem vesz, azt jogunkban áll perelni" - fogalmazott Rusznák.