Új sportváltozat a Porsche Caymanból

Vágólapra másolva!
Új 911-variánst mutatott be a Porsche a Los Angeles-i Autószalonon, a Caymanból készült R jelű sportváltozat.
Vágólapra másolva!

Mutatott is, meg nem is újdonságot a Porsche a Los Angeles-i Autószalonon: Cayman R nevű modell még valóban nem szerepelt a kínálatban, de ettől még tény marad, hogy csupán újabb taggal bővült a kisporschék sora.

A Cayman S-ből készült a még durvább sportváltozat, 55 kilogrammot faragtak le a súlyból. 15-öt nyertek a klímaberendezés és a rádió kihajításával, ugyanennyit jelentett, hogy alumíniumból készült darabokra cserélték az ajtókat, az új kagylóülésekkel 12 kilogrammot sikerült spórolni. A maradékot olyan apróságokkal hozták össze a mérnökök, hogy például búcsút vettek a pohártartóktól, de figyeltek a 19-es felnigarnitúrára is, amely mindössze 40 kilogrammos.

Rövidebb rugók beépítésével 20 milliméterrel csökkent az autó magassága, a karosszérián apró újdonságok, például korábban nem látott visszapillantók láthatóak. A motorvezérlő-elektronika és a kipufogó módosításával 330 lóerőt hoztak ki a 3,4 literes bokszermotorból, a korábbinál tízzel többet, a csúcsnyomaték 370 Nm. Hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú PDK duplakuplungos váltóval rendelhető a Cayman R, utóbbival 4,9 másodpercig tart a százas sprint. 2011 februárjától kapható a sportkocsi.