Japán uralom az amerikai autós megbízhatósági listán

Vágólapra másolva!
Idén is elkészítette autós megbízhatósági felmérését a Consumer Reports, az amerikai autópiacon kapható modellek között a japán márkák domináltak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Consumer Reports című magazin rendszeresen vizsgálja az Egyesült Államokban forgalmazott új autók megbízhatóságát. 1,3 millió autó adatai alapján készült az idei vizsgálat, amely szokás szerint a japán márkák uralmát hozta.

Első helyre a Toyota amerikai fiatalos márkája, a Scion került, amely a Porschét is megverte. A harmadik-negyedik helyen a Honda szerepel, a luxusmárkájuk, az Acura fért fel a dobogóra. Amerikai gyártó csak egy található az első tízben - a Ford éppen tizedik lett. Érdekes fejlemény, hogy két európai gyártó került be a top 10-be, amelyek közül meglepetésre a Volvo nyolcadik helyen zárt. Nem ártott sokat a Toyotának az idei visszahívási sorozat, hatodik lett a márka, a Lexus a kilencedik pozícióba került.

A lista aljára kerültek a német prémiummárkák, a Mercedes-Benz 22., a BMW 23., az Audi 26. lett a 27 indulót felvonultató mezőnyben. A legutolsó stílusosan a Chrysler lett, ezzel is bizonyítva, hogy az amerikai autógyártásnak még van hová erősödnie.

A legmegbízhatóbb autómárkák, 2010:

1. Scion
2. Porsche
3. Acura
4. Honda
5. Infiniti
6. Toyota
7. Subaru
8. Volvo
9. Lexus
10. Ford
11. Hyundai
12. Mazda
13. Kia
14. Nissan
15. Lincoln
16. Volkswagen
17. Chevrolet
18. Buick
19. Cadillac
20. Jeep
21. GMC
22. Mercedes-Benz
23. BMW
24. Dodge
25. Mini
26. Audi
27. Chrysler