Vágólapra másolva!
Pert indított a Renault autógyár ellen két Renault nevű család Franciaországban, hogy rábírja a céget: ne adja új villanyautójának a Zoe nevet.
Vágólapra másolva!

Az ok: mindkét családnak van Zoe nevű lánya, és nem szeretnék, ha állandóan élcelődések céltáblái lennének. "Ideje olajat cserélned! Megmutatnád a légzsákjaidat?" - vetett fel viccelési variációkat a családok ügyvédje a bíróságon. A múlt tapasztalatai alapján hozzátette, hogy mihelyt egy autógyár emberire kereszteli egy modelljét, azt a nevet azonnal kerülik a szülők, amikor újabb gyermeküknek kell nevet választaniuk. Elmondta, hogy kizárólag a Renault Clio nevű modellje miatt kereszteltettek át egy hároméves lányt szülei Clióról Margot-ra a viccelődéseket elkerülendő. Az ügyben november 10-én hirdet ítéletet a bíróság. A Renault Zoe a tervek szerint 2012-ben kerül forgalomba.

A pert indító családok korábban egy internetes petíciót is indítottak, hogy követeljék a gyártótól, változtassák meg autójuk nevét. A Zoé egyébként a 17. legkedveltebb név Franciaországban és máshol, például az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb. A közelmúltban a Renault egyik illetékese azt nyilatkozta a The Times-nak, "eszükben sincs megváltoztatni a nevet, mivel az pozitív jelentéstartalma mellett utal a kocsi zéró emisszióira is".

Forrás: Renault