Parkolási tilalmak és útlezárások a hétvégén

Vágólapra másolva!
Forgalomkorlátozások és parkolási tilalmak lesznek érvényben Budapest fontos csomópontjain az október 23-ai rendezvények miatt. Lezárják a Kossuth teret, a Nemzeti Múzeum környékét és még több tucatnyi utcát, az ittfelejtett kocsikat pedig elszállítják.
Vágólapra másolva!

Parkolási tilalmat és forgalomkorlátozásokat vezet be a rendőrség az október 23-ai rendezvények miatt Budapest több pontján, mivel több rendezvény biztosítása érdekében jelentős területeket és forgalmas utcákat zárnak le. A BRFK közleményben figyelmeztette az autósokat, hogy aki kocsiját a lezárt területeken hagyja, annak a járművét áthelyezik. Ha valakinek eltűnt az autója, mert a lezárt területeken hagyta, az a BRFK Forgalomirányító Központjának 267-4673 telefonszámán érdeklődhet a kocsi után.

A legtöbb korlátozás a Belvárosban lesz érvényben, ahol a nagyobb megemlékezéseket szervezik, így többek között a Kossut tér környékén, a Nemzeti Múzeumnál és a Batthyányi örökmécsesnél kell változásokra számítani. A hétvégi Bécs-Budapest szupermaraton miatt a Városligetben is útlezárások lesznek, és szakaszosan az egész városon keresztül lezárják a forgalmat egy időre, amikor a verseny áthalad Budapesten.

Parkolási tilalmak

A rendőrség közleménye szerint nem lehet megállni csütörtökön 16 órától vasárnap 8 óráig a Budapest V. kerületében a Vértanúk terén körben, a Vécsey utcában a Szabadság tértől a Vértanuk teréig, valamint a Nádor utcában a Vértanuk terétől a Zoltán utcáig. Szintén az V. kerületben tilos a parkolás péntek 8 órától szombat 10 óráig az Olimpiai park parkolójában, a Balassi Bálint utcában mindkét oldalon a Jászai Mari tértől Markó utcáig, a Szalai utcában a Honvéd utcától Kossuth térig, valamint a Vajkay utcában az Alkotmány utcától a Szalai utcáig.

Péntek 8 órától vasárnap 8 óráig parkolási tilalom van a Széchenyi felső rakparton a Markó utcától Kossuth térig, a Balassi Bálint utcában a Markó utcától a Kossuth térig, a Kossuth téren körben, az Akadémia utcában a Garibaldi utcától a Kossuth térig, a Báthory utcában a Kozma utcától a Vértanuk teréig, és az Alkotmány utcában a Honvéd utcától a Kossuth térig.

Pénteken 20 órától szombat 24 óráig Budapest V. és VIII. kerületében nem lehet megállni a Bárczy István utca mindkét oldalán a Károly körút és a Szervita tér között, a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Madách tér és az Lázár utca között, a József nádor téren, és az Üllői út páros oldalán a Kisfaludy utca és a József körút között. Ugyancsak tilos a parkolás a József körút páros oldalán az Üllői út és a Práter utca között, az Olimpiai park parkolójában, a Hold utca - Báthory utca kereszteződésénél, a Batthyány örökmécsesnél körben, és a Múzeum körút páros oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között. A Nemzeti Múzeum környékén a Pollack Mihály téren, a Bródy Sándor utcában a Puskin utca és a Múzeum körút között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Nádor utca között, és a Szabadság tér mindkét oldalán a Zoltán és a Bank utca között is tilos megállni.

Szombaton 20 órától vasárnap 18 óráig az I. kerületben az Attila út mindkét oldalán, a Szarvas tér és az Attila köz között is megállási tilalom van.

Teljesen lezárt utcák

A rendőrség teljesen lezárja a hétvégén a következő útszakaszokat :

2010. október 21-én 20 órától 2010. október 22-én 22 óráig
- a Budapest XI., Műegyetem rakpart a Bertalan Lajos utcától Gellért térig.

2010. október 22-én 16 órától 2010. október 22-én 18 óra 30 percig
- a Budapest I., II., XI., Budai alsó rakpart a Lágymányosi hídtól az Üstökös utcáig,
- Bem felső rakpart a Halász utcától Bem térig.

2010. október 22-én 17 órától 2010. október 22-én 20 óráig
- a Budapest II., Bem tér.

2010. október 22-én 17 órától 2010. október 24-én 8 óráig
- a Budapest V., Kossuth tér körben, Vértanuk tere körben,
- Nádor utca a Széchényi utcától a Vértanuk teréig.

2010. október 23-án 6 órától 2010. október 23-án 24 óráig
- a Budapest V., József nádor tér,
- Bárczy István utca,
- Bajcsy-Zsilinszky út a Madách tér és az Andrássy út között.

2010. október 23-án 10 órától 2010. október 23-án 24 óráig
- a Budapest V., Olimpiai park parkolója.

2010. október 23-án 11 órától 2010. október 23-án 15 óráig
- a Budapest VIII., Pollack Mihály tér,
- Bródy Sándor utca a Puskin utca és a Múzeum körút között.

2010. október 23-án 14 óra 30 perctől 2010. október 23-án 15 óráig
- a Budapest V., Múzeum körút a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között,
- Károly körút a Rákóczi út és a Deák Ferenc tér között,
- Bródy Sándor utcában a Puskin utca és a Múzeum körút között.

2010. október 24-én 14 órától 2010. október 24-én 16 óráig
- a Budapest I., Attila út a Szarvas tér és Dózsa György tér között.

Időszakos lezárások és tilalmak

A hétvégén a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton futóverseny miatt is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban. Emiatt nem lehet megállni péntek 18 órától szombat 24 óráig az Állatkerti körút Széchenyi fürdő felöli oldalán a fürdő és a Kós Károly sétány között, a Városligeti körút mindkét oldalán a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út között, valamint a Kós Károly sétányról nyíló parkolókban és szervízutakon.

A rendőrség szombat délelőtt 9-től 12-ig szakaszosan és időszakosan lezárja továbbá a következő útvonalat is: Budakeszi út - Jánoshegyi út - Tündérhegyi út - Mátyás király út - Istenhegyi út - Orbán tér - Istenhegyi út - Kékgolyó utca - Magyar Jakobinusok tere - Déli pályaudvar, aluljáró - Krisztina körút - Szarvas tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Eötvös tér - Pesti alsó rakpart - Jászai Mari tér - Újpesti felső rakpart - Katona József utca - Tátra utca - Szent István körút - Nyugati tér - Teréz körút - Oktogon - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány.