Vasárnaptól két héten át nem járnak villamosok a Margit hídon

Vágólapra másolva!
Vágányátkötési munkák miatt vasárnaptól két héten át nem járnak villamosok a Margit hídon, helyettük a híd déli oldalán pótlóbuszok közlekednek.
Vágólapra másolva!

Az Mh 2009 konzorcium közleménye szerint a villamospálya végleges helyére illesztése vágányátkötési munkálatokkal is jár, ezért nem kelhetnek át a hídon október 24-től a szerelvények.

A 4-6-os villamosok a munkálatok ideje alatt a budai végállomások és a Jászai Mari tér, valamint a Moszkva tér és a budai hídfő között közlekednek. A villamospótló buszok, illetve a 6-os és a 91-es autóbuszcsalád a Nyugati tér és budai hídfő között járnak.

A Margit híd terheléses vizsgálatát a november 6-7-i hétvégén végzik, ez idő alatt a buszok sem használhatják az átkelőt; a járatok a Lánchídon át közlekednek a Moszkva tér és az Oktogon között. A gyalogosok és kerékpárosok a munkálatok ideje alatt az északi hídfél járdáján közlekedhetnek.

November 8-án, a hétfő reggeli üzemkezdettől a buszok a déli oldalon, a villamosok a híd közepén kialakított végleges pályán közlekednek, de a szigeti bejárónál továbbra sem állnak majd meg.