Pénteken kezdődik Győrben a belvárosi behajtási rendszer tesztelése

Vágólapra másolva!
A győri belvárosban pénteken kezdik meg a behajtási rendszer tesztelését, a végleges változat a jövő hónap elején kezdhet működni.
Vágólapra másolva!

A megyei jogú város közgyűlése júniusban döntött arról, hogy a nyár végétől beléptető-rendszer működjön a belvárosban. A jogosultak sorából eleve kizárták a 3,5 tonnánál nagyobb járműveket, illetve azokat, akiknek az engedélyét a megelőző egy évben visszavonták, de nem adnak ilyen lehetőséget ügynöki tevékenységhez, járműből árusításhoz sem.

Május 5-én Németh Zoltán akkori alpolgármester sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a járműforgalom visszaszorítására az önkormányzat - több mint százmillió forintos költséggel - beléptető rendszert épít ki Győr belvárosában. Közlése szerint első ütemben a nemrégiben megújult Széchenyi teret és az annak közvetlen környezetében lévő sétálóutcákat érinti az intézkedés. Egy következő ütemről az önkormányzati választás után felálló új képviselő-testület határozhat - mondta az akkori alpolgármester.

A Széchenyi térre két ponton hajthatnak be a megkülönböztető jelzést használó, továbbá - eseti engedéllyel - az itt zajló rendezvények lebonyolításához, illetve az üzemzavar-elhárításhoz szükséges járművek; mások nem közlekedhetnek itt. A rendszer lehetővé teszi, hogy a környéken élők meg tudják közelíteni otthonukat, de az első ütemben érintett területet is több részre tagolták, így a belvárosiak sem juthatnak be mindenhová behajtási engedélyükkel - mondta el akkor az alpolgármester.