Bemutatták az új Ford Rangert

Vágólapra másolva!
Sydneyben bemutatták az új Ford Ranger kompakt pickupot, 180 országban kerül egyszerre piacra.
Vágólapra másolva!

Sydneyben ünnepelte világpremierjét az új Ford Ranger, amely az amerikai gyártó "Egy Ford" stratégiája jegyében globális modellként, 180 országban kerül piacra. Ahogy elődje, úgy a most leleplezett modell is a Mazdával közösen készült, alapjain a szintén Sydneyben leleplezett BT-50-nel osztozik.

Formailag közelebb került az egyszerű személyautókhoz a Ranger, a beltér és a műszaki extrák is ezt az érzetet erősítik. Háromféle kabinnal, hátsó- és összkerékhajtással és kétféle hasmagassággal lesz elérhető az újdonság.

Két új dízelmotor debütál a Rangerben, a 2,2 literes TDCi teljesítménye 150 lóerő, legnagyobb nyomatéka 375 Nm, az öthengeres 3,2 literes dízel adatlapján 200 lóerő és 470 Nm-es nyomaték szerepel. Új hatfokozatú kézi és automata váltót fejlesztettek az autóhoz.

A duplakabinos változat platója 100 milliméterrel szélesebb (1560 milliméter), mint korábban, 1549 milliméter hosszú, fala 511 milliméter magas. Minden változatban ESP dolgozik, opcióként függönylégzsákok és tolatókamera jelentek meg. Jövő nyáron indul a sorozatgyártás a thaiföldi Rayongban, később Argentína és Dél-Afrika is csatlakozik.