Készül a Ford Ka utódja

Vágólapra másolva!
Már dolgoznak a nem túl sikeres Ka miniautó utódján a Fordnál, az új Focushoz és Mondeóhoz hasonlóan globális modell lesz.
Vágólapra másolva!

Amekkora sikernek bizonyult a retrós Fiat 500, annyira nem jött be a Fordnak az azonos alapokra építkező Ka piacra dobása. Hiába nyújt minihez mérten kiváló vezetési élményt, a vevők nem tolakodnak érte, a Ford már elkezdte a munkát az utódon.

Formailag a Pekingi Autószalonon bemutatott Start tanulmányra építkezik az újdonság, a koncepciót Kaliforniában tervezték. Háromhengeres, friss fejlesztésű egyliteres EcoBoost-motorral kerül piacra, 80-125 lóerős teljesítménnyel, start-stop rendszerrel és kilométerenként 100 gramm alatti szén-dioxid-kibocsátással. Állítólag a Fiesta, a Focus és a C-Max kínálatában is megjelenik a motor.

Először a fejlődő piacokon kerül piacra az új Ka, mely világszerte közel teljesen azonos formában lesz kapható, a Focus és az előkészületben lévő Mondeo mintájára. Magasabb felszereltséggel készülnek az európai modellek, érintőképernyő és okostelefon-integráció is megjelenik, az autók személyre szabhatóak lesznek. 2014 előtt nem indul el az értékesítés.