Kiálltak a bokszba az iskolások

Vágólapra másolva!
A School Team Hungary, élén ifj. Ficza Ferenc és Mayor Benedek 14 éves versenyzőkkel, az első helyről kényszerült kiállni a Ford Fiesta versenyautóval a 12 órás hungaroringi versenyen. A váltó meghibásodása miatt közel egy órát veszített a csapat az ellenfelekkel szemben.
Vágólapra másolva!

A 12 órás versenyen a School Team Hungary csapat versenyzői a negyedik helyet szerezték meg az időmérőedzésen, pénteken. A mai napon Gáspár István rajtolt el az autóval. Még a pilótacsere előtt megszerezte a kategóriaharmadik helyet, majd Mayor Benedek következett, aki felküzdötte magát az első helyre.

Az újabb pilótacserét követően a Suzuki-kupa idei bajnoka, ifj. Ficza Ferenc vezette az autót, amikor tönkrement a váltó. Valószínűleg a hármas sebesség fogazata okozhatta a hibát.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A csapat lelkesedését először drámaian érintette a technikai probléma, de a hosszútávú versenyekhez híven, a lelkesedés újra átjárt mindenkit, hiszen van esényük teljesíteni a versenytávot. A kiállás után Herter Gusztáv állt vissza a versenybe, jelenleg az autó a kategória harmadik helyén áll 35 kör hátrányban. Élő, belsőkamerás nézet a Fiestából itt.