Mexikói konkurenst kap a Lotus Elise

Vágólapra másolva!
Párizsban bemutatkozott a Mastretta MXT szériaváltozata. Az egy tonnánál könnyebb sportkocsi forgalmazása jövő év elején indul.
Vágólapra másolva!

A mexikói Mastretta a Párizsi Autószalonon mutatta be MXT névre keresztelt, kétüléses sportkocsijának szériaváltozatát, az értékesítés jövő év elején indul. Szerényen a Lotus Elise-re adott mexikói válaszként emlegetik az újdonságot, amelynek alapára 31 ezer font (tízmillió forint) körül várható.

Már a 2008-as Londoni Autószalonon bemutatkozott az első prototípus, 2009-re tervezték a gyártás beindítását, de a válság miatt végül csúsztak a tervek. A prototípushoz képest változott az autó formaterve, jobb minőségű anyagokat használtak a puritán utastérben, lecserélték a hajtásláncot és finomítottak a futóművön és kipufogón.

Kétliteres, turbós Ford Duratec motor hajtja a végleges változatot 250 lóerővel, a középmotoros, ötfokozatú manuális váltóval szerelt sportkocsi 4,9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra. Alumínium és karbonszálas anyag keverékéből készült az állítólag nemcsak pályanapokon, hanem a mindennapokban is jól használható sportkocsi, súlya csupán 900 kilogramm. 150 autó készül az első évben, a következő esztendőkben évi 500 darabra szeretnék felfuttatni a gyártást.