A BMW Team Hungary ismét jól edzett

Vágólapra másolva!
Sajnos magyar szempontból nem túl jól alakult a hungaroringi 12 órás verseny időmérője, amelyet a papírformának megfelelően a legkomolyabb GT2-es RSR Porsche nyert meg. Mögötte két friss GT3-as versenyautó következik, negyedik helyen azonban már ott a Bovi Motorsport Silver Stingje, aki ezzel a kategóriában is negyedik. A magyarok közül egyedül a BMW Team Hungary tudta elhozni a kategóriagyőzelmet, ezzel a második legjobb magyar egység is lett.
Vágólapra másolva!

Az előzetes tervekben még úgy szerepelt, hogy a GFS Team a Lotuson kívül egy Porschét is indít, utóbbi végül meg sem jelent a versenyen. A Lotus ugyan ment, de csak a kategória utolsó helyére kvalifikálta magát, mivel váltóhibával küszködött, szombati indulása még kérdéses.

Sajnos az Endurance Club Hungary Ford Fiestája sem villogott az A2-es kategóriában, de ebben az is szerepet játszik, hogy sokkal erősebb autókkal került egy osztályba. Talán egy kategóriadobogós helyre még odaérhetnek.

Fotó: Murányi Gábor / SpeedLight Photo Agency

A mezőny megfogyatkozott a pénteki napra, hiszen a 28 előzetes nevezőből mindössze 23 indult el. A BMW Team Hungary is elvesztette két vetélytársát, ugyanis a Marcos Racing két BMW-je nem érkezett meg a versenyre.

Az edzések alatt egyébként elég sok műszaki gond volt, több akkora baleset is történt, ami miatt félbe kellett szakítani az adott edzést. Több helyen olaj is került a pályára, és a pálya hőmérséklete sem érte el az ideális szintet, így sokan küzdöttek a nem megfelelő tapadással.

Fotó: Murányi Gábor / SpeedLight Photo Agency

A verseny a szombati napon, tíz órakor indul, és este tízkor intik le. Aki szép és gyors autókat akar látni, annak mindenképpen érdemes kilátogatnia a rendezvényre. A belépés ingyenes.