Szögletesebb lett az új Toyota Yaris

Vágólapra másolva!
A japán prospektusból szivárogtak ki az első fotók a Toyota jövőre bemutatkozó kisautójáról.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A képek alapján valószínűnek tűnik, hogy a Japánban Vitz néven forgalmazott Yaris minden irányban nő egy keveset a modellváltással. Gömbölyűről szögletes formákra váltottak a formatervezők, az új orr-rész a Párizsban leleplezett Verso S mintájára készült, de az Opel Tigrára is nagyon hasonlít.

Forrás: [origo]

Az ajtók és a C oszlop formája, valamint az emelkedő övvonal alig változott a régi Yarishoz képest, a hátsó lámpák az Urban Cruisert és a Peugeot 207-est idézik. A korábbinál hagyományosabb műszerfalat kap a kisautó, a középre tett digitális műszerek helyett a vezető elé tett analóg órákról lehet majd leolvasni a legfontosabb információkat.

Forrás: [origo]

Nem valószínű, hogy a három- és négyhengeresekből álló motorpaletta jelentősen átalakulna, azonban az már biztos, hogy 2011-től Franciaországban a normál mellett hibrid Yarisok is készülnek majd az öreg kontinens számára. Az európai változat, amelynek külseje még enyhén változhat a képeken látható japánhoz képest, valószínűleg a jövő márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be hivatalos formában.

Forrás: [origo]