Díjazták a legjobb autós biztonsági extrákat

Vágólapra másolva!
A független EuroNCAP a Párizsi Autószalonon díjazta azokat a biztonsági megoldásokat, amelyeket jelenleg a legjobbnak tart az autóiparban.
Vágólapra másolva!

Nemcsak töréstesztekkel, hanem egyéb vizsgálatokkal is őrködik az autók biztonsága felett az Euro NCAP. A Párizsi Autószalonon tartott sajtótájékoztatóján az autóiparban jelenleg legjobbnak tartott biztonsági extrákért osztott ki elismeréseket a szervezet. Ezzel a díjjal azt próbálja elérni az Euro NCAP, hogy a gyártók gyorsítsák fel azt a folyamatot, amelynek során a drága, feláras extrákból alapfelszerelés válik.

2010-ben többek között az Audi és a Volkswagen sávváltásra figyelmeztető rendszere, a Mercedes Pre-Safe biztonsági arzenálja, a Honda ráfutásgátlója és az Opel Eye táblafelismerő rendszer kapott kitüntetést, de díjazták a Volvo néha furcsán működő gyalogosfelismerő megoldását és többféle vészhívó rendszert is.

Az Euro NCAP-közlemény szerint a szervezet nyitott minden olyan új megoldásra, amelynek célja a biztonság növelése. 2011-ben újabb rendszereket tüntetnek ki az illetékesek.

A 2010-ben díjazott biztonsági megoldások:

Audi Side Assist
BMW Assist Advanced eCall
Honda Collision Mitigation Braking System (CMBS)
Mercedes-Benz PRE-SAFE és PRE-SAFE Brake
Opel Eye
Peugeot Connect SOS és
Citroën Localized Emergency Call
Volkswagen Lane Assist
Volvo City Safety

Forrás: Volvo