Nyitott tetős Ferrari 599 Párizsban

Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon rántják le a leplet a Ferrari legújabb, SA Aperta nevű modelljéről, amely gyakorlatilag egy nyitott tetős 599-es. Összesen nyolcvan darab készül a különleges sportautóból.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ferrari
Egy kézzel felrakható vászontető véd az esőtől

SA Aperta néven mutatja be a Ferrari az 599-es nyitott tetős változatát, amellyel az idén 80 éves olasz Pininfarina formatervező stúdió előtt tisztelegnek. Ebből a gesztusból ered a modell neve is: az S és az A betű utalás, Sergio és Andrea Pininfarina nevére, míg az aperta olaszul nyitottat jelent.

Forrás: Ferrari
Az SA Aperta orrában a GTO 670 lóerős motorját találni

A Párizsi Autószalonon debütáló sportkocsi az 599 GTO 670 lóerős, 12 hengeres motorját kapta, így vélhetően nem rendelkezik majd rossz menettulajdonságokkal, hiszen a zárt tetős GTO-nak mindössze 3,3 másodperc kell a 100 km/órás tempó eléréséhez.

Forrás: Ferrari
A hivatalos bemutató előtt elkelt a teljes, 80 darabos széria

Az SA Aperta nem olyan billenős kemény tetőt kapott, mint a Superamerica, hanem egy falatnyi, kézzel felrakható vászontetőt, hogy ne ázzanak bőrig az utasok ha hirtelen rosszra fordul az idő. A nyitott tetős 599-ből mindössze egy 80 darabos széria készül, ám aki eddig nem rendelt magának, az lemaradt, ugyanis már mindegyik SA Apertának van gazdája.