Párizsban bemutatkozik a Mitsubishi i-MiEV

Vágólapra másolva!
A Mitsubishi Motors a 2010-es Párizsi Autószalonon bemutatja a 100 százalékban elektromos hajtású i-MiEV modell európai változatát.
Vágólapra másolva!

A Mitsubishi is nagyon készül a Párizsi Autószalonra, 12 modellt akarnak bemutatni. Természetesen ott lesz az új ASX, az új saját fejlesztésű dízelmotor már a Lancer Sportbackban is megjelenik, de kiállítják a modellfrissített Outlandert is a 177 lóerős 2,2-es dízelmotorral.

A Mitsubishi stand legnagyobb durranása azonban az i-MiEV európai modellváltozatának a bemutatkozása lesz. A 100 százalékban elektromos hajtású kisautó ez év decemberétől 14 ország piacán is megjelenik, de hazánkba csak 2011-től juthat el.

Az európai változat az EU előírásainak megfelelően új tervezésű első és hátsó lökhárítókat kapott, átrendezték a műszerfalat és komfortosabb utastér. Emellett alapfelszereléséhez tartozik a menetstabilizáló rendszer (ASC), valamint az oldal- és függönylégzsákok is.

Az európai specifikációjú i-MiEV ára országonként változik, de általában a 33.000-35.000 euro közti sávban marad - ugyanakkor a forgalomba állítási és egyéb hivatalos költségeket is magában foglaló fogyasztói ár a piacok többségén 30.000 euro alatt lesz.

Forrás: MitsubishiForrás: MitsubishiForrás: Mitsubishi