Párizsban mutatkozik be a Chevrolet Orlando

Vágólapra másolva!
Két évvel a tanulmány bemutatása után gyártásba kerül a Chevrolet Cruze alapjaira épülő kompakt egyterű. Az őszi Párizsi Autószalonon debütáló hétüléses családi autó egyike annak a hét új modellnek, amelyekkel tizenöt hónapon belül felfrissíti európai kínálatát a Chevrolet.
Vágólapra másolva!

Minden részletében igazi amerikai stílusú családi autóval lép piacra 2011-ben a koreai érdekeltségű, európai Chevrolet. A 2008-as tanulmány a szériagyártásig alig változott, az új lámpákkal az lehetett a cél, hogy kevésbé osszák meg a vásárlókat.

A márka jelenleg is alkalmazott jellegzetes dizájnelemeit, a hatalmas, kettéosztott hűtőmaszkot és az élekkel játszó formavilágot, az egyterűektől és a szabadidő-autóktól kölcsönzött markáns vonásokkal egyesítették.

A nehezen befogadható formájú Tacuma helyére lépő, egyedi külsejű Orlando a Cruze, vagyis az Opel Astra padlólemezére épül, orrába a jelenleg is kínált 141 lóerős 1,8 literes benzines, és a 131 vagy 163 lóerős kivitelben elérhető kétliteres dízelmotort szerelik. A kézi mellett valószínűleg automatikus váltó is választható lesz.

Praktikusnak tűnő szögletes karosszériája hét, lépcsőzetesen elrendezett, szabadon variálható ülést és számtalan rakodórekeszt rejt, konkurenseihez hasonlóan csomagtartója azonban csak öt üléssel kínál értékelhető helyet. Az újdonság forgalmazása jövő év elején indul.

Forrás: Chevrolet