Gyári videó a Porsche 918 Spyderről

Vágólapra másolva!
Remek minőségű kisfilmjében dicsekszik a Porsche a 918 Spyderrel, ami azt illeti joggal. Gyors, előremutató hibrid technikával készül és a legjobb Porsche-stílust viszi tovább.
Vágólapra másolva!

A Pebble Beach Concours d'Elegance előtt a Montereybe, Kaliforniába vitték a 918 Spydert és az ottani utakon is kipróbálták a hálózatról is tölthető hibrid újdonságot, ami hamarosan szériagyártásba kerül.

A legendás 959-es és a közelmúlt nagyágyúja, a Carrera GT szellemi utódjának szánják a 918-ast, amely a bevásárlóautónak szintén nem nevezhető 911-eseknél is magasabbra teszi a lécet. Mozgatásáról egy kereken 500 lóerős 3,4-es V8-as középmotor gondoskodik, amit két darab - 218 lóerős - villanymotor segít.

Még nem tudni a szériaváltozat pontos sebesség és gyorsulási adatait, de a filmben is szereplő prototípus 320 kilométer/órával tud száguldani, gyorsulása százra csak 3,2 másodperc. Hibrid hajtásláncával a gyár ígérete szerint akár arra is képes, hogy száz kilométerenként alig három litert fogyasszon, nyilván ilyenkor sem a maximális gyorsulást, sem a végsebességet nem próbálgatták.

79 grammos széndioxid-kibocsájtásával több városi kisautót is lekőröz, ugyanakkor a németországi Nordschleifén gyorsabb a kőkemény Carrera GT-nél is.