Eltűnik Európából a Honda Civic Type R

Vágólapra másolva!
A jövőre életbe lépő Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normák miatt csak 2010 végéig tartja meg európai kínálatában a Honda a Civic sportváltozatát.
Vágólapra másolva!

A Civic Type R-t a 2006-os Genfi Autószalonon leplezték le, értékesítését 2007 januárjában kezdték meg. Kétliteres, kétszáz lóerős (percenkénti 8000-es fordulatszámnál) szívómotorja igazi gyöngyszem a maga nemében, azonban csak az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási előírásoknak felel meg, ezért a Honda idén, év végén kivonja az európai piacról.

Kár érte, mert ez volt az utolsó feltöltés nélküli hot hatch az alsó-középkategóriában, és a váltója is a világ egyik legjobb kézi váltója. A ferdehátú Civic Type R-t a világon egyedül az angliai, swindoni üzemben készítik, így az európai értékesítés decemberi befejezésével sem áll le a gyártása, mert a világ számos más pontjára, így például Ausztráliába, Dél-Afrikába, és Japánba is szállítanak belőle. A következő Civic-generációt már 2011-ben bemutatják, és elképzelhető, hogy abból is lesz Type R-változat.

Forrás: Honda