Szupergazdagok autóversenye London utcáin

Vágólapra másolva!
Tiltakoznak a világhírű londoni Harrods áruház környékének lakói az ellen, hogy szupergazdag fiatalok éjszakai autóversenyeket rendeznek az utcákon.
Vágólapra másolva!

Az elegáns Knightsbridge kerületben lévő Harrods térsége napközben is elviselhetetlenül zajos a hatalmas gépkocsi forgalomtól, hiszen itt vezet el a délnyugati térségből London központjába tartó forgalmas főút. Ám amióta a katari uralkodócsalád egyik tagja májusban megvette az áruházat, az éjszaka is pokollá, ahogyan a környékbeliek fogalmaznak "a 24 órás Le Mans-i autóverseny" startvonalává vált a térségben.

Bugattik, Ferrarik, Lamborghinik bömbölnek nap mint nap az utcákon - ahol az ingatlanárak 1 millió fontnál (321 millió forint) kezdődnek - hajnali háromig. A bűnösök azok a gazdag közel-keleti fiatalok, akik találkozópontként használják a térséget, hogy megmutassák egymásnak mire képesek újdonsült játékaik.

A lakók most megelégelték az éjszakai zajt, és kampánycsoportba tömörülve eljuttatták panaszukat Boris Johnson londoni polgármesternek, mivel a rendőrség és a helyi önkormányzat tehetetlen. A katari, a szaúd-arábiai és az egyesült arab emírségeki nagykövetségre is elküldték panaszaikat.